Fra og med det året du fyller 25 år kan du ha rett til gratis videregående opplæring for voksne hvis du:

  • Har fullført norsk grunnskole eller har gjennomgått allmenn grunnopplæring i utlandet i minst 9 år og har engelskkunnskaper på nivå med norsk grunnskole
  • Ikke har fullført videregående opplæring i Norge eller har utdanning fra andre land som ikke godkjennes som studiekompetanse eller yrkeskompetanse i Norge*
  • Har lovlig opphold i Norge

  • I tillegg har de som har fullført og bestått fag- og yrkesopplæring i 2014 eller senere og innen utgangen av det året de fyller 24 år, rett til ett års påbygging til generell studiekompetanse. 

Vest-Agder fylkeskommune har ansvar for å gi tilbud innen videregående opplæring til voksne. Karriere Lindesnes og Karriere Lister administrerer tilbudene i sine regioner og vurderer din rett. Voksne som ikke fyller vilkårene for voksenrett kan få tilbud om undervisning når det er ledig plass.

* Du har fullført videregående opplæring dersom du har studiekompetanse, fag- eller svennebrev, eller annen yrkeskompetanse, for eksempel helseservicefag. Dersom du har fullført videregående opplæring med stryk i ett eller flere fag, har du ikke rett til ny opplæring.

 

Hva koster det?

Deltakere med voksenrett etter Opplæringslova §4A-3 får gratis opplæring. 

Annet morsmål

Er du søker med utenlandsk opprinnelse må du dokumentere at du har norsk grunnskole eller tilsvarende. Har du ikke slik dokumentasjon kan du ta kontakt med voksenopplæringen i hjemkommunen din for å få vurdert realkompetansen din på grunnskolenivå.

 

Hvordan søke?

Du søker på videregående opplæring 
for voksne på www.vigo.no.

 

Les om studiekompetanse her

Les om realkompetansevurdering her

Les om ulike veier til fagbrev her


 

Kalender

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30